woensdag 10 juni 2015

Nieuwe chemo gestart - new chemo started

Vanochtend onmiddellijk vroeg uit de veren voor een mr scan. We gingen er van uit dat dit zoals vorige keer onder narcose was (een vijf-jarige kan nu eenmaal geen 20min stil liggen) maar de mannen van de scan waren daar niet op voorbereid. Toen Sofie begreep  dat ze niet in slaap hoefde als ze flink kon blijven stilliggen bij al het lawaai was ze onmiddellijk vastberaden. De 20 minuten in piepende en trommelende buis zijn dan ook vlekkeloos verlopen.

Doordat we niet in slaap moesten was er nog een hele voormiddag om even naar het klasje te gaan en wat TV te kijken.

Ondertussen was ook duidelijk dat haar bloedwaarden goed genoeg stonden om de volgende chemo te mogen starten. Die is dan ook in de namiddag gestart en moest maar 4 uur lopen. Net zoals de vorige keer zagen we ons meisje stapgewijs instorten. Vroeg in bed, snel in slaap.

Benieuwd hoe ze ontwaakt.

------------------------
This morning early rise for MRI scan.  We were assuming she would have to sleep for this (as a normal 5-year old cannot lie still for 20mins); but the crew at the scanner was not prepared for the narcosis.  When Sofie understood she didn't have to sleep if she could lie still even with all the noise in the tiny space, she was determined to do it.  The 20 minutes of beeping and thumbing in a tube went smooth; she didn't move a millimeter.

Because we avoided the anaestesia,  we had the whole morning to go to the hospital school and watch a bit of TV.

In the meantime it was also clear her blood was good enough to start the next chemo.  It started in the afternoon and only lasts for 4 hrs.  Like last time, we gradually saw her crashing to a silent, pale, quiet creature.  Early in bed, quick to sleep.

Wondering how she will wake up.

6 opmerkingen:

  1. Flinke Sofie! Toi toi toi voor morgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sofie jij bent super, supersofie,20 min.stilliggen in de scan,gelijk uw omaatje die dat vorige maand ook deed,dikke duim en dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tina (mama hanne )10 juni 2015 om 23:46

    Elke avond een paar minuutjes de tijd nemen om de blog te lezen. Je hoort er zoveel over maar eigenlijk weet je er niet veel van. Jullie maken dit stapje per stapje wat meer duidelijk maar het blijft zo onrealistisch allemaal. De goedlachse sofie die een paar weken geleden nog vrolijk rond huppelde en dan ineens de koets. De brief van de directie.....
    Dikke pluim aan sofie, aan jullie gezin en iedereen rondom jullie. Ik laat hanne (klasje) de foto's steeds zien, maar ik heb zeker het gevoel dat sofie nog aanwezig is in de klas ondanks dat ze niet 'aanwezig'is

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tina, dankjewel voor je berichtje en steun. We voelen zeer veel steun vanuit de school en de klas. Ze hoort er inderdaad nog echt bij en daar zijn we zeer blij om. Bedankt om ook Hanne op de hoogte te houden. Ze mag steeds een tekening maken voor Sofie en meegeven met de juf. Groetjes, Tom

      Verwijderen
  4. Super Sofie heeft zich gisteren weer van haar beste kant laten zien dan! Amai, onze jongens zouden het niet kunnen, denk ik, zo 20 minuten stil liggen. Hopelijk lezen we vandaag dat ze niet te veel last heeft van de bijwerkingen. En anders zijn jullie er, om haar te vertroetelen. Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Sofie,
    elke dinsdagavond denken wij een keertje extra aan jou want dan krijgt Janne dezelfde ChemoCasper als jou (MTX) maar dan veeeeeeeeeeel minder. Janne vroeg zich af hoeveel MTX jij krijgt want dan kon ze extra duimen.
    Ze wou ook nog zeggen dat grenadine of cola helpt tegen de vieze smaak van MTX. En soms helpt een snoepje ook.
    Dikke knuffel van ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen