dinsdag 26 mei 2015

Sofie, meer dan ooit een avondmens.

Vandaag was grotendeels zoals gisteren.

- Absoluut geen eetlust: je hoeft maar met een koffie op de kamer te komen of je wordt met een (godfather-like) handgebaartje naar de gang verbannen. Er wordt om het kwartier van een melkje genipt zodat het brikje op het einde van de dag bijna half leeg is.

- Veel slapen: de oogjes vallen toe of staren wat flauwtjes. Praten wordt vervangen door een wijsvingertje dat afwijzend heen en weer beweegt of instrueert wie er het kortste bij haar mag zitten.

- Enkel TV kan haar een beetje afleiden. "Blaze" is de nieuwe favoriet om 16u en19u.
- Noch de dokter, de speeljuf, de klasjuf of de turnsmurf krijgen er wat beweging in.

Maar ....
Na 19u klaart alles op. En net zoals gisteren is de zo gekende spraakwaterval weer present. We zien apen in de gordijnen, doen chemokaspers op de boterham, willen ons haar wassen (wat we dan ook snel gedaan hebben), horen de medische toestellen "ping pudding" zeggen, spelen met beertje Marilou en Simon etc.

Dat ze er pas ver na slaaptijd de brui aangeeft nemen we er graag bij. Hopelijk kan ze deze gemoedstoestand morgen wel verder zetten want zolang we niks eten en amper iets drinken zullen we in Hotel GHB moeten blijven.

Papa heeft vanavond even kunnen praten met andere ouders op de gang. Elk verhaal is anders en toch ook weer gelijkaardig. De wereld draait door maar wij zijn even afgestapt, maar daarover later meer.

Slaapwel.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten