dinsdag 19 mei 2015

Onderzoeksestafette

Vandaag weer een volle boterham aan onderzoeken ondergaan.

Vroeg uit de veren voor test van de nierfunctie en al onmiddellijk tegenslag. Mama en papa hadden dochterlief voorbereid dat hiervoor een prikje nodig was maar nu bleek dat we daar twee prikjes voor nodig hadden. Eén voor contrast vloeistof en één voor bloedafname. Het lijkt onnozel maar voor een vijfjarige die een beetje vat op de wereld probeert te krijgen is dit echt niet leuk maar na wat inpraten was ze weer super flink.

In de voormiddag zijn we nog gestart met cognitieve testjes en IQ test voor wetenschappelijk onderzoek. Ze doen die testen dan binnen 2,5j opnieuw en trachten te kijken of chemo een effect heeft op bepaalde vaardigheden. Op zich was dit een welkome afwisseling met oefeningetjes zoals Sofie in school ook wel maakt.

Vlak na de middag zijn we dan kort naar cardiologie gegaan om het hartje na te kijken. Niet lang wachten en een vriendelijke dokter die veel uitleg gaf. Alles ok. Wist je trouwens dat je hart zo groot is als je vuist.

Daarna zijn we verhuisd naar de 4de verdieping waar we vannacht gaan blijven slapen om morgen vroeg een poortcatheter te krijgen.Ondanks wat we al gezien hebben in het daghospitaal is het behoorlijk confronterend. Sommige kindjes liggen in quarantaine etc.

Tot slot nog langs de oogarts ergens diep in de catacomben. Er geraken is al een oogtest op zich. Hier ook alles in orde.

De dokter komt nog langs om 18u en geeft eindelijk meer uitleg over het behandelingsschema.  Meer over dat later maar we zullen donderdag reeds starten met chemo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten