woensdag 6 januari 2016

de week rust - a week of rest

Deze week is de rustweek waarin we geen chemo hebben.  Het is de week waarin haar bloedwaarden gestaag dalen om heel op het einde terug te beginnen stijgen.  Voorlopig gaat het heel goed met Sofie.  In het weekend heeft ze heel veel gegeten, nu is het wat minder maar zeker nog genoeg.  Af en toe is er een barstje in het harnas en heeft ze wat kuren - voor ons een teken dat het bloed inderdaad wat aan het minderen is.  Maar we hebben nog wel genoeg energie voor een uitstapje.  Gisteren dinsdag zijn we naar Technopolis geweest.  Voor heel team SuperSofie was het de eerste keer.  Wat was het superleuk!  Sofie heeft zich super geamuseerd, niet zeker of ze ook iets geleerd heeft.

En dan 's avonds ineens, van een meisje vol leven naar een vodje liggend op de zetel.  Buikpijn dat ze er niks meer van kan...  Om 7u wil ze al gaan slapen, heel uitzonderlijk voor ons Sofie.  Ze heeft geen koorts, maar we kijken de koffers toch nog eens na voor het geval we weer in het holst van de nacht naar het ziekenhuis moeten.   We weten wel van de laatste chemo dat dat ook op haar darmen kan slaan en constipatie kan geven.  En ja hoor, in het midden van de nacht moet ze zwaar naar het toilet.  En de volgende morgen is ze gelukkig weer haar levendige vrolijke zelve.  Ze slaagt er overdag in om ongeveer een halve 3koningentaart op te eten zodat ze toch zeker de "boon" heeft.  Koningin SuperSofie!

Ballekes met de waterspuit verder duwen (Technopolis)
Zo'n spijkerbed ligt verrassend lekker (Technopolis)
De hoofdschotel (Technopolis)
Sofie rijdt terwijl papa de zieke moet spelen (Technopolis)

Koningin Sofie



5 opmerkingen:

  1. nu weten we waarnaar toe de volgende keer met onze franse vriendjes, ziet er superleuk uit! Helemaal vergeten dat het 3 koningen was vandaag, dus hier hebben we geen 'boon' gevonden, gelukkig dat jij ze wel vond Sofie, zo hebben we tenminste al een koningin! Tot volgende week en we duimen dat de darmen zich blijven gedragen en het bloed ook...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de kerstvakantie zijn we met Bram ook naar Technopolis geweest...héérlijk vond hij het. Overal knopjes en proefjes...het aards paradijs voor nieuwsgierige 5-jarigen. Hopelijk kan er nog goed gerust worden zodat jullie opgeladen geraken voor de laatste loodjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig, koningin Sofie! We duimen voor de laatste loodjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Technopolis is geweldig he ! ik ben daar ooit monitor geweest als vakantiejob - alle puzzels die de mensen maken terug afbreken (en helpen als het niet lukt natuurlijk :-) ) Wij zijn naar het natuurhistorisch museum geweest deze vakantie, was ook super leuk (de dino's maar ook de verschillende stadia van aap nr mens enzo) doe dat ginder nog goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Halve Driekoningentaart opeten tot de boon verschijnt en in ontvangst genomen kan worden: zalig :) Sige

    BeantwoordenVerwijderen